Basta Fastinghalsbandet Banner 1024x375

Bästa Fästinghalsbandet

Denna artikel innehåller sponsrade länkar till VetZoo SE.

Vi som har utekatter vet att fram mot sommaren så gömmer sig fästingarna i gräset, och detta kan resultera i fästingar på katten. Katter som är ute långa perioder på dagen riskerar att komma i kontakt med ställen utomhus där fästingarna frodas, vilket givetvis är något man vill bespara sin fyrbente vän. I denna artikel tittar vi därför på fästinghalsband, som har en effekt som stöter bort fästingar.

Varför är fästingar dåliga?

Fästingar är blodsugande kvalster som kan bära på många sjukdomar och göra din katt sjuk. Fästingen sprider sjukdomar och virus i och med att den fäster sig på kattens hud.

Om katten märkbart blir hängig, trött, vinglig, eller liknande, är det rättfärdigat med ett veterinärbesök vid fästingbett. Med detta sagt är risken inte jättehög att din katt blir sjuk av en fästing.

Vad du kan göra

Förutom att förse din katt med ett fästinghalsband, så är det en bra idé att genomsöka din katts päls dagligen om den rör sig utomhus under fästingsäsongen. Hittar man en fästing på sin katt bör man avlägsna den så fort som möjligt. Använd gärna en pincett eller fästingborttagare.

Kattguiden rekommenderar: Bästa fästinghalsbandet för en katt

Nedan listar vi vad vi på Kattguiden tycker är det bästa fästinghalsbandet för katter.

1. Petwise Fästinghalsband

Så funkar fästinghalsband

Fästinghalsband doftar av ämnen som fästingarna inte gillar, och därför avvisar fästinghalsbandet fästingar. Genom att katten rör på sig med fästinghalsbandet på sig så håller sig fästinghalsbandet aktiverat. Det har dock en begränsad varighet på några månader (fästinghalsbandet vi rekommenderar ovan har en varaktighet på 3 månader).

Avslutande ord

Hoppas denna artikel är till hjälp för när du ska hjälpa din katt mot fästingar.

Hur var din upplevelse av denna artikel?

Betygsätt artikeln med stjärnor!

Medelbetyg på artikeln 5 / 5. Antal betyg: 1

Inga betyg än så länge! Bli den första som betygsätter artikeln!

We are sorry that this post was not useful for you!

Let us improve this post!

Tell us how we can improve this post?