Basta Klostradet Banner 1024x375

Bästa Klösträdet

Denna artikel innehåller sponsrade länkar till VetZoo SE.

Ett klösträd kan vara en viktig del för att en katt ska hålla sig frisk och må bra. Katter måste få utlopp för att klösa med sina klor, så att tillhandahålla din katt med ett klösträd för det ändamålet kan bespara dina möbler, gardiner och mattor från rivmärken. Katter använder också sitt klösträd till att både sträcka sig och stretcha, så att de får ett klösträd är förutom att de får utlopp för att klösa mycket bra för kattens hälsa och välbefinnande av flera anledningar!

Därför är ett klösträd bra för katten

Inget du gör kommer någonsin att hindra en katt med klor från att klösa. Det är en del av kattens naturliga beteende, och beteendet är faktiskt inrotat i deras kärninstinkt. Därför måste du istället arbeta med att kontrollera klösandet. Detta hjälper klösträdet till med.

Om din katt har börjat rikta in sig på dina möbler för att klösa, så kan det vara en signal som indikerar att du kan behöva ta till något knep. Detta knep är att skaffa ett klösträde. Om du vill att din katt ska sluta klösa på dina möbler måste du förse dem med något där det är okej att de klöser. Katter gillar klösträd. Det hjälper dem att få utlopp för sin klösning, och de hjälper dem att sträcka ut kroppen.

Kattguiden rekommenderar: de bästa klösträden

Klösträd kan vara långa och vertikala, eller horisontella som liggande plattor som ligger på golvet. Det finns också olika typer av klösträdsmaterial, inklusive kartong, trä och matta. Nedan har vi gjort vår sammanställning av vad vi på Kattguiden tycker är de bästa klösträden. Alla klösträd i recensionen får fem stjärnor, då det egentligen är en fråga om vilken budget man har: alla klösträd i denna artikel får jobbet gjort helt galant!


1. Premium: Klösträdet Lyra


2. Klösträdet Decem


3. Klösträdet Nano


4. Klösbrädan Trixie Wavy


Så vänjer du din katt vid klösträdet

Skrik eller bestraffa aldrig din katt för att den klöser. Undvik att skälla ut din katt för att den har klöst på möblerna. Detta kan de inte ro för eftersom det är deras inre instinkt att klösa. Istället kan du fånga kattens uppmärksamhet och flytta dem mot klösträdet när du fångar dem i handlingen av att klösa.

Träna din katt att älska sitt klösträd för att den ska vänja sig med att klösa just där. Du kan använda positiva belöningar såsom kattkodis. Ge dem en godbit varje gång de använder klösträdet i början. Du kan också gnugga lite kattmynta på klösträdet i några dagar för att få kattens uppmärksamhet, de älskar nämligen doften.

Att fästa en kattleksak såsom en fjäder eller boll vid klösträdet kan uppmuntra din katt att klösa på det istället för att klösa på andra ställen.

Du kan också använd olika former av avskräckande knep runt dina möbler tillsammans. Att exempelvis sätta ut dubbelsidig tejp runt möblerna som din katt gillar att klösa på kommer troligen att hålla dem borta. Detta eftersom kattens tassar är mycket känsliga, och de kommer inte att tycka om klibbigheten.

För att sammanfatta så kan man säga att processen kring att lära din katt att skrapa på klösträd och inte på möbler kräver tid och tålamod. Men så småningom bör din katt lära sig, och dina möbler och mattor kommer då att bli säkra från lösning.

Katt Som Klöser 1024x375

Varför katter klöser

Man kan naturligtvis fundera på varför katter klöser när man funderar på kring det bästa klösträdet. När du vaknar på morgonen och upptäcker att dina soffkuddar har blivit rivna i strimlor, eller att dina bordsben har rivits på, kan det vara lätt att tro att din katt förstörde dina möbler för skojs skull. Men så är faktiskt inte fallet – katter klöser faktiskt av några viktiga skäl.

En av de största anledningarna till att katter klöser är för att de behöver rengöra och vässa sina klor. Kattens klor utvecklar ett yttre lager som måste rivas undan regelbundet. Skrapning hjälper din katt att bli av med detta lager för att göra plats för den friskare, starkare klon som hittas därunder. Om katter inte klöser, kan deras klor växa sig för långa och orsaka ett sår eller en smärtsam ingrodd klo.

Katter klöser också på saker eftersom det hjälper dem att kommunicera med andra katter. När katter sjunker ner sina klor i en yta sig dofter i materialet, vilket hjälper dem att markera sitt territorium och visa andra katter att de var där. Även fast en katt kan bo inomhus är detta ett instinktivt beteende.

Slutligen klöser katter eftersom det känns bra för dem att göra det! De flesta katter kommer att klösa omedelbart efter att ha vaknat från en tupplur för att få en bra stretchning och för att aktivera sina muskler.

Men varför just på möblerna då? Vad får våra kattvänner att vilja klösa på några av våra mest älskade och dyra ägodelar? I naturen söker katter efter robusta, hårda material som trä för att kunna lämna sina doftmarkörer och vässa klorna. I hemmet är soffan eller benet på matbordet det närmaste de kan hitta en motsvarighet till sina föredragna klösmaterial i det vilda.

Katt Med Klösträd 1024x375

Katter gillar att sitta högt upp

Enligt djurbeteendexperter föredrar de flesta katter att sova och umgås på platser med god utsikt. Det kommer från deras instinkt att skydda sig själva, och en hög position för att sova eller vila ger dem en luftfördel för att upptäcka eventuella faror runt omkring dem.

Att ett klösträd kombineras med en upphöjd sittplats för katten motiverar dem att använda klösträdet, vilket är en lite fiffig konstruktion, inte sant? Det är därför det är så finurligt att många klösträd inkluderar en upphöjd sittplats.

Avslutande ord

Hoppas denna recension är till hjälp i din jakt på klösträd till din katt! Ett klösträd till katten är en jättebra lösning på alla din oro kring att en katt klöser på dina möbler och gardiner, vilket är något de inte kan ro för då klösning är en del av deras instinkter. Klösträdet skyddar dig från att möbler blir upprivna och ger katten en trygg plats att klösa på, samtidigt som det ger katten en möjlighet att sträcka ut på kroppen, vilket är väldigt hälsosamt för katten.

Hur var din upplevelse av denna artikel?

Betygsätt artikeln med stjärnor!

Medelbetyg på artikeln 5 / 5. Antal betyg: 2

Inga betyg än så länge! Bli den första som betygsätter artikeln!

We are sorry that this post was not useful for you!

Let us improve this post!

Tell us how we can improve this post?