Köpguide: 4 Bästa Kattgräsen för Katt 2024

Denna artikel innehåller sponsrade produktlänkar till Kattkompaniet.nu, en kattbutik på nätet som vi rekommenderar.

På denna sida går vi igenom det mesta gällande kattgräs, inklusive en köpguide för kattgräs. Kattgräs är naturligt gräs som katter kan äta och vilket hjälper katter att rensa bort katthår ur magen. Det är ett hälsosamt komplement som uppskattas av katten. Trots att katter är köttätare så gillar katter att tugga på växter av olika skäl. Men vad är kattgräs, och är det säkert för en katt? I denna guide får du lära dig mer om kattgräs.

Bästa Kattgräset Katt 1 1024x375

Vad är kattgräs?

Kattgräs är ett naturligt gräs som odlas fram specifikt för katter att tugga och äta på. Kattgräs är en säker och naturlig fiberkälla som stimulerar matsmältningen hos katten, och som dessutom förhindrar att det bildas hårbollar.

Att katter som äter kattgräs kan få hjälp med matsmältningen, och med att att hosta upp hårbollar på ett bra och skonsamt sätt.

Inomhuskatter tillbringar ungefär 60% av sin vakna tid med att sköta sig själva och sin päls, vilket gör dem benägna att få hårbollar. Om din katt äter kattgräs regelbundet kan det hjälpa till att förhindra ansamling av hårbollar i magen.

Ett säkert alternativ. Katter gillar att tugga på i princip vilken växt som helst. Just därför är kattgräs ett säkert alternativ för katter, då det är fritt från bekämpningsmedel och validerats som säkert för katter.

Är kattgräs säkert?

Kattgräs är säkert. I jämförelse så kan vanligt utomhusgräs ha behandlats kemiskt med bekämpningsmedel. Kattgräs ger dessutom din katt ett hälsosamt alternativ till att tugga på krukväxter och blommor, som ibland är giftiga för katter.

Det säkra kattgräset ger katten en möjlighet att engagera sig i ett naturligt beteende. För utomhuskatter ger en inomhusträdgård ett hälsosamt alternativ till att tugga på grannarnas eventuella gräsmatta med bekämpningsmedel.

Bästa kattgräsen

Nedan listar vi de kattgräs på marknaden som vi anser är värda att överväga för köp. Alla är angivna som säkra för katter.

Du har också ofta möjlighet att odla ytterligare kattgräs själv genom att köpa dessa starter-paket.

1. Kattgräs med keramikskål med frön för att odla själv

2. Kattgräs med odlingslåda 100 g

3. Catit Senses Grass Planter

4. Kattgräs från Dogman

katt med kattgräs intill sig

Bästa butikerna för köp online

BetygE-butikFördelar
5/5

 • Fraktfritt för köp över 500 kr

 • Bra utbud & priser

 • Snabba leveranser

 • Enkel betalning (inkl. Klarna)

5/5

 • Fraktfritt vid köp över 500 kr (Övrig frakt 49 kr)

 • Bra utbud & priser

 • Leveranstid 2-4 vardagar

 • Trygg betalning (inkl. Klarna)

5/5

 • Fraktfritt vid köp över 599 kr (Övrig frakt 79 kr)

 • Brett utbud & bra priser

 • Fria returer, 4-5 dagars leveranstid

 • Trygg betalning (inkl. Klarna)

Hur odlar man kattgräs?

Kattgräs behöver mycket solljus medan det växer. Se till att ditt kattgräs får direkt sol utomhus, och om du odlar det inomhus, placera det nära en fönsterbräda som också kan ge full sol. Vattna jorden så den ofta är blöt, gärna med en sprayflaska.

Se även: Bästa Kattmyntan

Källor

Hur var din upplevelse av denna artikel?

Betygsätt artikeln med stjärnor!

Medelbetyg på artikeln 5 / 5. Antal betyg: 9

Inga betyg än så länge! Bli den första som betygsätter artikeln!

We are sorry that this post was not useful for you!

Let us improve this post!

Tell us how we can improve this post?


Stina Jansson

Stina Jansson

Katter och hästar har varit en central del av Stinas liv sedan barnsben. Med en stark kärlek till djur så skriver hon om allt mellan himmel och jord som rör katter här på Kattguiden.se.