Guide: 5 Bästa Klippmaskinerna för Katt 2024

Denna sida innehåller sponsrade artiklar till och Kattkompaniet.nu, en kattbutik på nätet som vi rekommenderar!

I denna artikel går vi igenom det mesta gällande klippmaskiner för katter, inklusive en köpguide. De bästa klippmaskinerna för katthår undviker att bli överhettade samtidigt som de effektivt trimmar alla pälstyper. Samtidigt avger de inte mycket oljud och är byggda för att hålla över en livstid av pälsvård.

Vem behöver en klippmaskin?

Klippmaskiner för katter angår allra främst långhåriga katter som behöver trimma ner pälsen för att undvika tovor i pälsen. Det kan ofta handla om att man trimmar långhåriga katter ungefär varje 4-6 veckor.

Varför trimmar man katter? Om du är ägare till en kattras med krävande päls, såsom en perserkatt, så vet du hur svårt det kan vara att hålla pälsen i gott skick. Du rekommenderas borsta din katts päls minst två gånger i veckan för att hålla pälsen i toppform. Men här är problemet: oavsett hur mycket du borstar och kammar din katt så kommer den fortfarande att få tovor (knutar) i pälsen.

Det finns ett par sätt att komma runt detta. För det första kan du ta din katt till en kattfrisör, men det kostar i allmänhet mycket pengar, och de flesta katter gillar bara inte att gå till kattfrisörer. Då är ditt andra alternativ att köpa dina egna klippmaskin för katter.

Så använder du kattrimmern

 • Om ditt djur är nervöst eller rädd, skjut upp klippningen till en annan dag!

Som många av oss kan intyga så gillar inte katter att stanna på ett och samma ställe alltför länge. När du försöker klippa pälsen försöker de ofta springa iväg eller röra på sig, vilket gör klippningen mer utmanande.

Skapa de bästa förutsättningarna när du vill klippa din katt. Här följer några tips:

 1. Ta ett tillfälle några dagar innan det är dags att trimma pälsen. Sätt då igång maskinen medan du matar eller leker med ditt djur, men utan att faktiskt trimma pälsen. På så sätt kan ditt djur vänja sig vid ljudet först och förknippa det med något positivt.
 2. Vänj ditt djur med vibrationerna. För detta, håll maskinen försiktigt mot ditt djurs huvud med skären pekandes bort från ditt djur. Om ditt husdjur vill lukta på maskinen, tillåt det.
 3. När det är dags: Förbered en stabil och halkfri arbetsyta på ett bord.

Bästa klippmaskinerna för katter

Det finns en rad olika klippmaskiner på marknaden och det är viktigt att veta att vissa är mycket bättre än andra och gör processer att stanna din katt mycket lättare. Nedan har vi listat vad vi tycker är de bästa klippmaskinerna för katter på marknaden.

1. Sladdlös Kattrimmer från Trixie med 2 medföljande kammar

2. Oster Artisan Sladd/Sladdlös trimmer

3. Klippmaskin Andis TR1250

4. Klippmaskin Andis TR1100

5. Klippmaskin Andis TR1500

Bra e-handelsbutiker för att köpa klippmaskiner

Rekommendationerna vi gett ovan är väldigt bra, men det kan vara så produkterna inte alltid finns i lager. Sedan finns det ju många andra klippmaskiner för katter att välja mellan.

I följande e-handelsbutiker kan du hitta massor av bra trimmers och även andra kattprodukter till bra priser!

BetygE-butikFördelar
5/5

 • Fraktfritt för köp över 500 kr

 • Bra utbud & priser

 • Snabba leveranser

 • Enkel betalning (inkl. Klarna)

5/5

 • Fraktfritt vid köp över 500 kr (Övrig frakt 49 kr)

 • Bra utbud & priser

 • Leveranstid 2-4 vardagar

 • Trygg betalning (inkl. Klarna)

5/5

 • Fraktfritt vid köp över 599 kr (Övrig frakt 79 kr)

 • Brett utbud & bra priser

 • Fria returer, 4-5 dagars leveranstid

 • Trygg betalning (inkl. Klarna)

Köpguide för klippmaskin till katter

Här är några saker att tänka på innan du väljer en hårklippare till din katt.

Hastighet

Var uppmärksam på klipparens hastighet, men övervärdera inte hastigheten. Detta värde är ett mått på hur snabbt bladet rör sig från sida till sida – med andra ord, det berättar hur snabbt klipparen är.

De flesta klippare ligger i intervallet mellan 2000 och 7000 SPM (slag per minut), men stirra dig inte blind på detta nummer. Detta nummer betyder nämligen inte samma sak för alla tillverkare och går inte att jämföra mellan modeller.

Vissa företag räknar ett slag varje gång bladet går åt vänster, medan andra räknar ett slag varje gång bladet rör sig åt vänster och återvänder, vilket effektivt halverar SPM-värdet.

De snabbaste klipparna är inte nödvändigtvis de bästa, men det är en av de viktigaste faktorerna.

Om du trimmar en katt med tjock päls eller matt päls behöver du mer kraft

Din klippares styrka – förmågan att upprätthålla hastighet under hårbelastning – är den viktigaste faktorn för hur väl en klippare kommer att zippa igenom en lång, tjock päls eller kraftig mattning, men kraften är svår att kvantifiera och bestäms av flera faktorer.

Buller

När klipparens hastighet ökar ökar dess buller. Ultrasnabba klippare rekommenderas inte för bullerkänsliga katter. Snabba klippare genererar också värme på kort tid, vilket ökar dina chanser att bränna din katt.

Även om det kan tyckas att en snabbare klippare måste vara mer kraftfull och därför bättre, så är det inte alltid fallet. De bästa klipparna har en kombination av kraft och hastighet för att trimma genom tjockt hår.

Klipparens motor kan också ge dig en uppfattning om dess styrka.

Blad

Vilken typ av blad behöver du? Den mest populära bladstorleken trimmar kattens hår till några millimeter. Detta blad passar bra för de vanligaste trimningarna, inklusive omfattande avlägsnande av päls, hygienklippning och lejonmansklippningar. Det är tillräckligt långt för att förhindra hack och tillräckligt kort för att ta bort päls.

Andra stilar kräver en mängd olika blad och skyddskammar. Om du vill klippa kattens päls men inte vill komma nära huden, håll utkik efter ett kit med flera kammar.

Sammanfattning: prisvinnande klippmaskiner för katt

 1. Sladdlös Kattrimmer från Trixie med 2 medföljande kammar
 2. Oster Artisan Sladd/Sladdlös trimmer
 3. Klippmaskin Andis TR1250
 4. Klippmaskin Andis TR1100
 5. Klippmaskin Andis TR1500

Källor

Hur var din upplevelse av denna artikel?

Betygsätt artikeln med stjärnor!

Medelbetyg på artikeln 4.6 / 5. Antal betyg: 9

Inga betyg än så länge! Bli den första som betygsätter artikeln!

We are sorry that this post was not useful for you!

Let us improve this post!

Tell us how we can improve this post?


Stina Jansson

Stina Jansson

Katter och hästar har varit en central del av Stinas liv sedan barnsben. Med en stark kärlek till djur så skriver hon om allt mellan himmel och jord som rör katter här på Kattguiden.se.