Köpguide: 3 Bästa Kattluckorna med Chip 2024

Denna artikel innehåller sponsrade länkar till KattKompaniet SE, en kattbutik på nätet som vi rekommenderar!

På denna sida går vi igenom det mesta gällande kattluckor med chip, inklusive en köpguide. Om du vill ge din fyrbente vän friheten att komma och gå som de vill in genom ytterdörren, då är det det säkraste valet att investera i en mikrochip-kattlucka. Inte bara ger det din katt fritt tillträde till hemmet, men det kommer också att förhindra oönskade besökare såsom vilddjur och inbrottstjuvar!

Kattlucka Mikrochip Katt Kommer In 1 1024x375

Kattluckor med mikrochip är en av de senaste i en lång rad prylar som är utformade för att göra livet lättare för husdjursföräldrar till som har katter som går utomhus. De kommer med massor av förmåner som för många kan göra dem väl värda de extra pengarna.

Hur funkar en kattlucka med chip?

Är din katt chippad sedan innan kommer de flesta kattluckor med chip inte ens kräva att katten har krage. Är din katt inte chippad så kommer ett halsband där chipped sitter troligen behöva bäras av katten.

Kattguiden.se

Med hjälp av radiofrekvenser så läser kattluckan av din kats unika mikrochip-ID utan att behöva ha krage eller tillbehör.

När din katt närmar sig kattfliken svarar klaffen genom att endast låta din katt komma in.

Kattluckor med mikrochip identifierar ditt husdjur med hjälp av dess existerande unika identifikationsmikrochip eller med en krage (som i de fall medföljer produkten).

Om katten inte är chippad sen innan så är det nödvändigt med en kattlucka som svarar mot en specifik krage som medföljer.

Luckan låses bara upp för ditt husdjur och lämnar inkräktande djur och tjuvar utanför dörren.

 • Microchip är en enkel ID-märkningsmetod som utförs av din veterinär (raskatter är alltid microchippade av sin uppfödare), Kattguiden rekommenderar att du använder en tatuering i örat på katten eller halsband i kombination med chipet om du har katten ute. Detta pga att microchipet inte är en synlig idmärkningsmetod om din katt skulle springa bort.

Säkrare för dig…

Även om vanliga kattluckor fortfarande är ett bra köp, så saknar är de inte lika flexibla och smarta som deras motsvarigheter med mikrochip. Om du lämnar vanliga kattluckor olåsta så kan din katt komma och gå när de vill. Det kan dock också alla andra katter i grannskapet, samt inbrottstjuvar.

Låsfunktionen på traditionella kattluckor löser det problemet, men det betyder också att du ständigt måste låsa upp och sedan låsa igen för att släppa in och ut.

…Och för katten!

Tro det eller ej, men en kattlucka med mikrochip kan också hjälpa till att sänka kattens ångestnivåer. Från högljudda fyrverkerier till herrelösa djur och stormigt väder kan världen vara en läskig plats för ditt husdjur.

En kattlucka med mikrochip innebär att de får sinnesro i att de snabbt och enkelt kan dra sig tillbaka till hemmets säkerhet (och deras bekväma kattbädd!) När de behöver det.

Köpguide för Kattlucka med Chip

Tekniska Funktioner

Förutom att känna av när din katt är nära kattluckan och då låsa upp automatiskt, så finns det andra funktioner som kan vara intressanta att hålla utkik efter. Vi listar de vanligaste nedan.

Timer

Vissa kattluckor med mikrochip har även en timerfunktion. Denna timer kan bestämma om kattluckan ska vara öppen eller låst under vissa tider, oavsett om katten är utanför luckan eller inte. Här får du lite extra valmöjlighet att styra kattluckan.

Information till telefonen via applikation

Du kan med vissa kattluckor få möjligheten att koppla din kattlucka till en applikation på telefonen. I applikationen kan du följa din katts användande av kattluckan, och se när den kommit och gått på dygnet.

Kapacitet gällande antal katter

Om du har flera husdjur, säkerställ då att kattluckans minne kan hantera fler än en katt.

Titta specifikt på hur många katter som kattluckan anger att den kan hantera.

Storlek

Mät gärna för att säkerställa att din katt är kapabel att ta sig igenom kattluckan och för att få en idé om att den passar ditt hem. Kattluckor är designade att fungera för de flesta katter, men det skadar inte att mäta både katten och ytan där kattluckan ämnar sitta.

Bästa kattluckorna med chip

Nedan har vi listat vad vi tycker är de tre bästa kattluckorna på marknaden. Här har vi tagit i beaktning praktisk funktionalitet, kvalitet, och pris.

1. Billigast och bäst: Kattlucka Sureflap microchip vit

2. Kattlucka Sureflap microchip vit dualscan (enda luckan med dubbla sensorer)

3. Mycket bra men många separata tillägg: Kattlucka Sureflap CONNECT (med app-styrning)

Bästa butikerna för köp online

BetygE-butikFördelar
5/5

 • Fraktfritt för köp över 500 kr

 • Bra utbud & priser

 • Snabba leveranser

 • Enkel betalning (inkl. Klarna)

5/5

 • Fraktfritt vid köp över 500 kr (Övrig frakt 49 kr)

 • Bra utbud & priser

 • Leveranstid 2-4 vardagar

 • Trygg betalning (inkl. Klarna)

5/5

 • Fraktfritt vid köp över 599 kr (Övrig frakt 79 kr)

 • Brett utbud & bra priser

 • Fria returer, 4-5 dagars leveranstid

 • Trygg betalning (inkl. Klarna)

Frågor och svar gällande kattlucka med chip

Hur funkar en kattlucka med timer?

En kattlucka med timer fungerar som så att du kan låsa och öppna luckan mellan specifika tider.

Kattluckorna i denna artikel har inte detta. De har dock “4-way manual lock” vilket betyder att den kan försättas i fyra olika lägen. Helt låst eller helt öppen, samt att katten endast kan gå ut (men inte in) eller endast gå in (och inte ut).

Vad är fördelarna med en kattlucka med chip?

Några av fördelarna med en kattlucka med chip är att det är:

 1. Säkrare
 2. Tryggare
 3. Smartare

Sammanfattning: Våra testvinnande kattluckor med chip

 1. Billigast och bäst: Kattlucka Sureflap microchip vit
 2. Kattlucka Sureflap microchip vit dualscan (enda luckan med dubbla sensorer)
 3. Mycket bra men många separata tillägg: Kattlucka Sureflap CONNECT (med app-styrning)

Hur var din upplevelse av denna artikel?

Betygsätt artikeln med stjärnor!

Medelbetyg på artikeln 3 / 5. Antal betyg: 2

Inga betyg än så länge! Bli den första som betygsätter artikeln!

We are sorry that this post was not useful for you!

Let us improve this post!

Tell us how we can improve this post?


Jonas Eklund

Jonas Eklund

Jonas är redaktör på Kattguiden.se och har haft katt i hela sitt liv. Med ett starkt djurintresse så har han två katter och en hund tillsammans med sin sambo.