Köpguide: Bästa GPS-trackerna för Katt 2024

Denna artikel innehåller sponsrade länkar till VetZoo SE.

En GPS-kattspårare kan hjälpa dig med att spåra din katt, och hitta den om den någonsin flyr hemifrån. Visste du att ungefär en tredjedel av alla katter beräknas komma bort någon gång under sitt liv? En GPS-tracker hjälper dig i detta fall, även fast vi hoppas att din katt aldrig kommer att komma bort. Kort sagt så hjälper GPS-kattspåraren dig att ha koll på katten, så du vet var den är när den befinner sig utomhus. I denna guide listar vi vad du som konsument bör tänka kring GPS-trackers till katten och vad du bör hålla utkik efter. Sen ger vi också vårt främsta tips på GPS-tracker.

Hur fungerar teknologin?

En GPS-tracker för katter använder en inbäddad GPS-transponder och satellitsignaler för att spåra kattens plats. Eftersom dessa spårare använder GPS är de mycket mer exakta än Bluetooth-spårare, som endast fungerar om de befinner sig inom Bluetooth-räckvidden för din telefon eller om någon annan som kör på samma trackers nätverk råkar vandra förbi.

Moderna trackers är mycket pålitliga och använder GPS-satelliter för att hitta ditt husdjur. Via mobiltelefonnätverket vidarebefordra de sedan informationen till din smartphone eller webbläsare. Därför måste en tracker som använder denna teknik vara inom räckvidden för att den ska fungera. Vissa trackers använder fortfarande radiosignal för att spåra husdjur, och detta lämpar sig för katter snarare än hundar eftersom hundars aktivitetsmönster är annorlunda.

Varför ska man ha en GPS-tracker till katten?

Dessa spårare är främst för människor inte vill oroa sig för katter, och som kanske vet att deras katt har kommit bort förut och sannolikt kommer försvinna iväg igen. Du kanske också vill ha en GPS-tracker om du föredrar att hålla koll på din katts dagliga äventyr.

De bästa GPS-trackerna för katter


1. Kattguidens bästa GPS-tracker katthalsband: Tractive IKATI


Bästa butikerna för köp online

BetygE-butikFördelar
5/5

 • Fraktfritt för köp över 500 kr

 • Bra utbud & priser

 • Snabba leveranser

 • Enkel betalning (inkl. Klarna)

5/5

 • Fraktfritt vid köp över 500 kr (Övrig frakt 49 kr)

 • Bra utbud & priser

 • Leveranstid 2-4 vardagar

 • Trygg betalning (inkl. Klarna)

5/5

 • Fraktfritt vid köp över 599 kr (Övrig frakt 79 kr)

 • Brett utbud & bra priser

 • Fria returer, 4-5 dagars leveranstid

 • Trygg betalning (inkl. Klarna)

Hur fungerar aktivitetsmätningen?

IKATI från Tractive övervakar också ditt husdjurs aktivitet, ungefär som en fitnessspårare som en person kan ha på sig. Det är en bra funktion att ha, och något du kanske tycker är användbart, även fast spårningsaspekten kanske är det man främst uppskattar.

Det som gör IKATI från Tractive till en bra GPS-spårare är att den är enkel att installera, och enkel att koppla på ditt husdjur med halsbandet. Det bör vara enkelt att fästa GPS-trackern runt halsen på katten.

Den viktigaste aspekten för en GPS-spårare är möjligheten att hitta ditt husdjurs plats och att göra det snabbt och upprepade gånger, eftersom en katt alltid kan vara på språng. Detta uppfyller vårt toppval från Tractive.

Katt Utforskar 1 1024x375

Saker att hålla utkik efter

När du väljer en GPS-tracker för din katt, finns det ett antal saker att tänka på. Till exempel så är en sak frekvensen av positionsuppdateringar och deras noggrannhet, samt om de erbjuder andra funktioner som platshistorik. Du kan också resonera kring kattens komfort gällande storleken och vikten på GPS-trackern.

Naturligtvis spelar budgeten också en roll. En GPS-tracker med pålitlig anslutning och exakthet kan ligga på runt 500 kronor.

Att vissa GPS-trackers har extra funktioner som aktivitetsövervakning tillåter att man håller reda på den senaste historiken över kattens rörelser. Det kan ses som en rolig grej om du till exempel om du vill hålla reda på deras hälsa och kondition, eller om du helt enkelt intresserad av vad din katt gör utomhus på natten!

Den så kallade geofencing-funktionen som erbjuds av Tractives IKATI och många andra GPS-trackers anser vi har blivit lite av ett måste för GPS-trackers till katter. Denna geofencing-funktion innebär att du i applikationen på mobilen för GPS-trackern kan markera upp området där du anser att katten kan röra sig inom. Rör katten sig utanför det området du har markerat så kommer du att få en notis på telefonen om att den har rört sig utanför. Detta är ju naturligtvis superpraktiskt för att hålla koll på katten och se till så att den inte springer iväg.

Batterilivslängd – en annan sak att tänka på om din katt faktiskt går förlorad är, kommer batteriet att hålla tillräckligt länge för att hitta katten? Batteriets livslängd kan variera ganska beroende på hur du använder trackern och andra variabler anslutningsstyrka. Då GPS-trackers för katter måste uppdatera kontinuerligt för att behålla sin funktionalitet, så är det vanligt med en batteristyrka på några dagar innan man måste ladda på nytt.

Katt Som Utforskar2 1024x375

Skillnaden på mikrochip och GPS-tracker i funktionalitet

Nackdelen med mikrochipning är att det faktiskt inte hjälper dig att hitta din bortsprungna katt på samma sätt som en GPS-tracker. Ett mikrochip hjälper dig bara att återförena dig med katten om de hittas av någon och sedan tas till någon som kan skanna chipet, det vill säga en veterinär.

Med en GPS-tracker så kan du alltid själv försäkra dig om att du håller koll på din katt.

Avslutande ord

Hoppas denna recension är till hjälp i din jakt på GPS-tracker till din katt! En GPS-tracker till katten är en jättebra lösning på alla din oro kring att en katt skulle springa bort, till exempel om du vet att den har en tendens att göra det. Det enda man behöver fundera på är att den passar katten komfortabelt och att man laddar GPS-trackern med jämna mellanrum, så är detta ett bra skydd för att du och din katt alltid hittar till varandra.

Hur var din upplevelse av denna artikel?

Betygsätt artikeln med stjärnor!

Medelbetyg på artikeln 3.3 / 5. Antal betyg: 8

Inga betyg än så länge! Bli den första som betygsätter artikeln!

We are sorry that this post was not useful for you!

Let us improve this post!

Tell us how we can improve this post?


Stina Jansson

Stina Jansson

Katter och hästar har varit en central del av Stinas liv sedan barnsben. Med en stark kärlek till djur så skriver hon om allt mellan himmel och jord som rör katter här på Kattguiden.se.