Basta Transportburen Banner 1024x375

Bästa Transportburen

Denna artikel innehåller sponsrade länkar till VetZoo SE.

Alla kattägare som rest med en katt vet också hur svårt det kan vara att resa med en katt. Inte bara behöver du oroa dig för att katten blir nervös, men du vill också att de ska vara så säkra som möjligt. Om du letar efter ett transportsätt som får en katt att känna sig trygg, så är transportburen det bästa valet för dig och din katt.

Som alla kattälskare vet kommer vissa katter aldrig att tycka om att sättas i en transportbur. Ändå kan en bra resekomfort göra resan mindre stressande för din katt, och för dig själv också. När du väljer en transportbur är den viktigaste faktorn att tänka på materialet och höjden. Transportburar, till skillnad från transportväskor, är gjorda i hård plast eller korg. Transportburar tenderar därför att vara bäst för katter som tycker att det är stressande att resa, eftersom de vanligtvis ger större stabilitet och säkerhet än en mjukare transportväska. Å andra sidan är mjuka tygväskor ett bekvämt alternativ för transport av självsäkra katter. Denna typ kan vanligtvis vikas ner snyggt när den inte används. Vill du se de bästa transportväskorna för katter, så har vi listat våra val av transportväskor här.

Åter till transportburen. En positiv aspekt av transportburen jämfört med mjuka transportväskor är att transportburar är enkla att rengöra – speciellt om passageraren inuti har behövt utföra sina behov under transporten.

En annan viktig faktor när du köper en transportbur är säkerhet. Som ägare måste du vara nöjd med hur transportburen håller din katt säker där inne. Om du tror att din kan kan lyckas fly från transportburen på något sätt, föreslår vi att du köper en transportbur med en metallgrind, för att du ska den absolut bästa sinnesron.

Kattguiden rekommenderar: De bästa Transportburarna på marknaden

Nedan listar vi vad vi på kattguiden anser de bästa transportburarna för katter på marknaden. Våra recensioner baseras på faktorer som bekvämlighet, enkel rengöring och komfort.


1. Luxurious Trendy Transportbur


2. Atlas Trendy Transportbur

3. Petmate Sky Kennel Transportbur

4. Ferplast Atlas Transportbur 40

5. Ferplast Atlas Transportbur 10

10 tips för resan med katten i transportburen

Ibland behöver vi transportera vår kattvän från en plats till en annan. Oavsett om du ska på semester eller till veterinären, kan resor vara stressande. Här är tio tips för en smidig resa med din kattvän.

  1. Välj en robust transportbur som är tillräckligt stor för att katten ska kunna röra sig, tillåter en liten vattenskål och har tillräcklig ventilation via lufthål.
  2. När du är hemma, lämna din kattbärare öppen så att din katt kan vandra in eller ut som han eller hon vill. Lämna några favoritgodisar, leksaker eller sängkläder inne i lådan för att hjälpa till med katten att vänja sig vid transportlådan
  3. Lämna en filt med kattens doft inuti buren. Spraya filten med en lugnande feromon, såsom Feliway-spray. Avstå från att tvätta denna filt såvida den inte är smutsig. Katter älskar sin egen lukt.
  4. När du är redo att påbörja resan, placera din katt lugnt i transportburen. Om din katt tvekar, lind försiktigt in dem i en mjuk och stödjande handduk och lägg dem försiktigt i transportburen. Detta är hundra gånger bättre än att pressa ner dem med våld i transportburen, vilket vi inte rekommenderar.
  5. Överväg att använda en naturlig feromon i bilen om din kattvän blir orolig.
  6. Säkra transportburen i bilens baksäte med säkerhetsbältet och täck över den med en väldigt tunn handduk eller ett lakan – undvik att tvätta dem igen eftersom katter gillar sin egen lukt. Kör smidigt och säkert utan hög musik, prata med din katt med en lugnande röst – ju lugnare du är, desto mindre orolig blir din katt. Håll fönstren stängda för extra säkerhet.
  7. Håller du transportburen i händerna, försök att begränsa skakningarna rörelse så mycket som möjligt.
  8. Om du är hos veterinären, håll täcket över buren kvar men håll öppningen mot dig öppen och synlig. Försök undvika att din katt ser andra djur inne på kliniken om den blir stressad av detta.
  9. Följ samma tips för returresan.
  10. När du kommer hem, belöna din katt med godis eller lek.

Avslutande ord

Hoppas denna guide hjälper dig med resan tillsammans med din katt. Vi hoppas att du hittar en transportbur som passar dig och din katt och som ni kommer att få mycket nytta av!

Hur var din upplevelse av denna artikel?

Betygsätt artikeln med stjärnor!

Medelbetyg på artikeln 0 / 5. Antal betyg: 0

Inga betyg än så länge! Bli den första som betygsätter artikeln!

We are sorry that this post was not useful for you!

Let us improve this post!

Tell us how we can improve this post?